top of page
myDance_danslessen_LR.jpg

Ons aanbod wekelijkse danslessen

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met leren dansen. Ons aanbod start daarom al vanaf de peuterleeftijd en loopt door tot zo lang je wilt blijven dansen. Neem hieronder een kijkje in ons aanbod en schrijf je kind in voor een gratis proefles!

Peuterdans
StudioZodus-8345.jpg

Voor kinderen in de leeftijd van 2,5 - 3 jaar

Peuterdans

Dansen, muziek, plezier, bewegen en heel veel fantasie staan centraal binnen deze lessen. Tijdens de peuterdans lessen word gewerkt met verschillende thema’s (verhaallijnen) en wordt er veel gebruikt gemaakt van materialen zodat de belevingswereld goed aansluit op de allerkleinste. 

Deze lessen zijn niet alleen super leuk, maar ook nog eens leerzaam! De kinderen ontwikkelen niet alleen hun motorische en sociale vaardigheden maar werken ook aan hun taalbegrip.

Kinderen in de basisschool leeftijd groep 1 en 2

Kleuterdans

Dansen, creativiteit, samenwerking, muziek en fantasie staan centraal binnen deze lessen. Hierbij wordt gewerkt vanuit een thema (verhaallijn) en er wordt regelmatig gebruik gemaakt van diverse materialen en regelmatig wordt er gezongen. Binnen deze les komen de leerlingen in aanraking met verschillende eenvoudige danstechnieken. 

Zoals de huppelpas, galoppas, wals pas, etc. Dit wordt afgewisseld met het aanleren van eenvoudige vaste oefeningen/choreografieën en vrije oefeningen waar zij hun eigen fantasie in kwijt kunnen. Vaak worden er ook samenwerkingsopdrachten gegeven zodat de leerlingen gestimuleerd worden op het vlak van samenwerken en sociale vaardigheden ontwikkelen. De thema's en de gekozen muziek worden afgestemd op de belevingswereld van de kinderen.

Zomer_voorstelling_02.jpg
Kleuterdans
Zomer_voorstelling_06.jpg

Kinderen in de basisschool leeftijd groep 3 en 4

Kidsswing

Binnen deze les worden de kinderen de basis danstechnieken aangeleerd (zoals: demi-plié, battement tendu, balans houden, etc.), een goede danshouding en muzikaliteit.

 Tijdens deze les kunnen diverse kleine thema's (verhaallijnen) aan bod komen om op deze manier de technische oefeningen en choreografieën aan te passen aan de belevingswereld van de leerlingen. De muziek en de dansstijl wordt ook aan de behoefte van de groep aangepast.

Kidsswing

Kinderen in de basisschool leeftijd vanaf groep 5

Dance-mix

Tijdens deze les wordt het dansvocabulaire uitgebreid naar meervoudige danstechnieken. Zoals het maken van een jazzturn, etc. Binnen deze les komen diverse dansstijlen aan bod, zoals jazz, modern, en streetdance. Ook zullen de danstrends die op dat moment hip zijn, binnen deze les worden toegepast. 

Op deze manier krijgen de leerlingen veel variatie en ontdekken ze altijd nieuwe dingen. Met deze groep kun je al goed gaan werken aan het maken van een choreografie. Tevens wordt er gebruik gemaakt van trendy muziek, waarbij de leerlingen welkom zijn om hun muziek ideeën te delen zodat de docent de les zo goed mogelijk kan aanpassen aan de belevingswereld van deze groep. 

myDance_Dancemix.png
Dance-mix

Extra informatie

Vakantie rooster/vrije dagen

25 december t/m 7 januari 2024: Kerstvakantie
12 februari t/m 18 februari 2024: Carnavalsvakantie
29 april t/m 12 mei 2024: Meivakantie
1 juli t/m 25 augustus 2024: Zomervakantie

 

Onze locatie
De lessen worden gegeven in De Greune Zoal:
Tongerseweg 336 6215 AC Maastricht    

Danslessen elke dinsdag
15.00-15.45 uur: Peuterdans (vanaf 2,5 jaar tot 4 jaar)
15.45-16.30 uur: Kleuterdans (groep 1 en 2)
16.30-17.30 uur: Kidsswing (groep 3 en 4)
17.30-18.30 uur: Dance-mix (vanaf groep 5)

Activiteiten
myDance staat open voor leuke activiteiten, zo worden wij graag uitgenodigd voor optredens zoals Carnavals zittingen, voorjaarsmarkten, etc. Ook organiseren wij regelmatig kijklessen, vriendinnen-danslessen en demonstraties. Wanneer deze plaats vinden zal nog worden gecommuniceerd.

bottom of page