top of page
TAALDANS & REKENDANS

Taaldans &

Rekendans

Educatieve danslessen

Peuters en kleuters bewegen en leren het liefst de hele dag, dus wat is er voor deze leeftijdsgroepen leuker dan bewegend leren? Ik ben gecertificeerd docent Taaldans® en Rekendans®, een lesmethode ontwikkeld door Lenneke Gentle van Studio Swing. Deze methode sluit aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters en bij bijpassende SLO-doelen op taal- en rekengebied. De lessen worden thematisch opgebouwd, waarbij dans, beweging en spel de basisingrediënten zijn; op een speelse manier worden taal en rekenen in de les verwerkt. Op deze manier ervaren en onthouden de kinderen de lesstof op een actieve manier. 

MyEducation

Taaldans en rekendans

Blije kinderen én blije leerkrachten
Taal- en Rekendans biedt een superleuke ervaring, die gekoppeld is aan de actieve en passieve woordenschat, luisterhouding en het gevoel voor klank, rijm en ritme. 

 

Alle andere voordelen van Taal- en Rekendans op een rijtje:

  • Blije kinderen, want bewegend leren is leuk!

  • Taal- en rekenbegrippen die beter blijven hangen; wat er in de Taal- en Rekendanslessen gebeurt, loopt parallel met wat in de klas wordt behandeld. 

  • Meer mogelijkheden om het kind te laten leren op natuurlijke wijze (door dans, door beweging, door spel, door te dóén).

  • Blije leerkrachten/groepsleiders, vanwege betere testresultaten en werkdrukverlaging.

  • Wederzijdse uitbreiding en verdieping van de vakkennis tussen mij als docent Taal- en Rekendans en leerkrachten/groepsleiders. 

  • Grotere betrokkenheid van ouders, aangezien zij een aantal keer per jaar naar de lessen kunnen komen kijken. 

  • Meer zelfvertrouwen bij de kinderen, aangezien zij motorisch vaardiger worden en de groepsdynamiek bevordert (ze leren elkaar beter kennen).

 

Meer informatie

Wil je meer weten over Taal- en Rekendans en/of het zelf ook eens proberen? Dat kan! Vraag dan een proeflespakket voor 4 weken aan voor jouw locatie via mijn mail. 

My Approach
bottom of page