top of page
OVER MYRTHE

Myrthe Schoenmakers

Professioneel dansdocente

Dansen is van jongs af aan mijn passie. Ik had als kind dan ook al snel door: hier wil ik later mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Tot ik op de basisschool zat, mijn dansdocente een blessure kreeg en zij vroeg of ik haar wilde assisteren. Toen viel het kwartje: ik wilde danslessen geven, in het bijzonder aan kinderen.

Sinds 2012 geef ik als gediplomeerd dansdocente lessen en workshops bij diverse dans- en sportscholen en binnen de cultuursector. Zo verzorg ik onder andere Taal- en Rekendans voor peuters en kleuters, waarbij dansen wordt gecombineerd met taal- en rekenles. Dit zorgt voor verrassende resultaten! Op deze website lees je meer over mijn aanbod, ervaring en werkwijze. 

Motivatie

Enthousiast en nieuwsgierig als ik ben, blijf ik mij doorontwikkelen; regelmatig volg ik bijscholingen, workshops en trainingen. Zo wil ik bijvoorbeeld altijd meer weten over hoe ik kinderen via dansen kan helpen bij hun schoolprestaties en ontwikkeling. 

Opleidingen

Om mijn dromen en ambities te realiseren, heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

 • Mbo Dansopleiding (Dansleider en Danscoördinator), CIOS, Sittard.

 • Hbo Docent Dansexpressie volgens de Kit Winkel-methode, Stichting Stroom, Amsterdam

 • Taal- en Rekendans voor peuters en kleuters, Studio Swing, Den Haag.

 • Allround groepslesinstructrice (meerdere diploma’s).

 • Pilates, NIFAA, Leiden.

Ervaring

Als ZZP-dansdocent en groepslesinstructrice geef ik les op diverse locaties, bijvoorbeeld bij:

 • Kaleidoscoop Maastricht, verzorgt kunst- en cultuurlessen op basisscholen, regio Maastricht-Heuvelland (kerndocent).

 • Dansstudio Op den Camp.

 • Ambino Ballet, Maastricht.

 • ’N Dance, Echt. 

 • Dance Studio FAME, Spaubeek.

 • Anytime Fitness, Bunde 

Mijn werkwijze

Binnen mijn danslessen mix ik diverse dansstijlen. Dit doe ik om de kinderen te blijven prikkelen en zodat zij in aanraking komen met verschillende genres. Ook verstop ik in mijn lessen op een speelse manier allerlei technieken om danskwaliteiten en lichaamshouding te verbeteren.

Zelfvertrouwen

Tevens wil ik graag een steentje bijdragen aan het zelfvertrouwen van kinderen. Door optredens leren zij voor een groep te staan. Deze ervaringen nemen ze later mee in hun latere school(carrière), bijvoorbeeld tijdens het geven van presentaties.

 

Wat mijn lessen ook kenmerkt, is de sterke invloed van mijn tweede passie: pilates. Hierin ben ik mijzelf druk aan het ontwikkelen. Dans en pilates overlappen elkaar; hun technieken helpen om een betere lichaamshouding te krijgen en eventuele fysieke problemen te verhelpen én voorkomen. Dat vind ik erg interessant! Ik pas dan ook veel pilates toe binnen mijn (dans-)lessen.

bottom of page